BIN - POJEMNIK FERMENTAC.NADRUK.KRAN Z POKR. 30L
Na pojemnikach jest nadrukowana skala z pojemnością (z dwóch stron pojemnika) oraz cenne porady w przygotowaniu domowego wina, piwa oraz wędlin.
- Wytrzymały i elastyczny - pojemnik fermentacyjny wykonany jest z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością, nie odkształca się, jest odporny na przebarwienia i nadaje się do fermentacji piwa lub wina.
- Uniwersalna konstrukcja - szeroka pokrywa pojemnika posiada otwór na rurkę fermentacyjną, samodzielna modyfikacja pojemnika pozwala również na montaż rurki kątowej. W zestawie 2 korki - do rurki oraz z zaślepką.
- Łatwe zlewanie trunków — dołączony kran spustowy umożliwia całkowite zlanie piwa lub wina znad osadu. Umiejscowienie kranu nie przeszkadza w obracaniu pojemnika ani ustawianiu go na płaskich powierzchniach.
- Wygodna skala - z obu stron pojemnika znajduje się skala pojemności umożliwiająca kontrolowanie ilości nastawu, a także cenne porady dotyczące przygotowywania domowego wina, piwa oraz wędlin.
Ekonomiczny kompletny zestaw w którym przygotujesz swoje ulubione domowe trunki. Pojemnik wykonany jest z białego tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością, odpornego na odkształcenia i przebarwienia, nieemitującego do nastawu trujących barwników.
Pokrywa z otworem oraz 2 korki uszczelniające pozwalają na zaślepienie pojemnika lub umieszczenie rurki fermentacyjnej. Samodzielne wywiercenie dodatkowego otworu pozwala na zamontowanie rurki kątowej i prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach ustawionych na sobie.
W celu otwarcia pojemnika należy pociągnąć za uchwyt, uchylić pokrywę, wsunąć w powstałą szczelinę płaski przedmiot, a następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika.
Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami — porysowana powierzchnia może stać się siedliskiem zakażeń.
Posmarowanie brzegów pojemnika wazeliną lub olejem jadalnym stanowi dodatkowe doszczelnienie.
Maksymalna dozwolona temperatura wsadu: 85 °C.
Temperatura pojemników przed napełnieniem powinna wynosić minimum 5°C.
Maksymalne stężenie alkoholu we wsadzie: 70%.
W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 30 L ze skalą
- pokrywa z otworem
- 2 korki (jeden na rurkę fermentacyjną, drugi z zaślepką).
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.