BIN - DRYLOWNICA DO WIŚNI I CZEREŚNI
- Wydajne drylowanie wiśni i czereśni - przygotowywanie przetworów staje się jeszcze prostsze
- 2 pojemniki - na całe owoce i pestki, pozwalają na drylowanie bez brudzenia całej kuchni.
- Wysoka jakość - wykonana z wytrzymałego tworzywa posiadającego atesty zezwalające na kontakt z żywnością.
- 2 pary wymiennych gumek - wydłużają żywotność urządzenia, byś cieszył się nim jeszcze dłużej
- Wygodne mocowanie do stołu - zapobiega przesuwaniu się urządzenia w czasie drylowania.
Jeśli co roku przygotowujesz domowe przetwory z wiśni i czereśni, ale drylowanie owoców spędza Ci sen z powiek — mamy na to rozwiązanie! Wytrzymała i niezawodna drylownica do wiśni i czereśni to urządzenie, które musisz mieć w swojej kuchni! Tworzywo, z którego wykonana jest drylownica, posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z żywnością. Jej zaletą jest duża trwałość, a do zestawu dołączane są 2 pary wymiennych gumek dodatkowo wydłużające żywotność urządzenia. Kolejną zaletą drylownicy jest również wygodne mocowanie do stołu, zapobiegające jej przesuwaniu się w czasie drylowania. Sam proces drylowania będzie wydajny, prosty i szybki jak nigdy dotąd - drylownica wyposażona jest w dwa pojemniki - na pestki oraz na całe owoce, specjalna rynienka pozwala zaś na zrzucanie wydrylowanych owoców prosto do podłożonego naczynia. Dzięki temu drylowanie odbywa się w porządku, bez brudzenia całej kuchni!
Użytkowanie:
- Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część. Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową. Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu. Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy. Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego blatu stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki. Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni lub czereśni. Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który przy pomocy sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia.
Elementy drylownicy:
- tłoczek
- nakrętka
- tulejka prowadząca
- podajnik na owoce
- przyssawka do stołu z zaciskiem
- nóż
- pojemnik na pestki
- sprężyna
- gniazdo gumowej przegrody
- gumowa przegroda
- rynienka spustowa