SUMIN G - MIEDZIAN 50WP 100g
Miedzian 50 WP
Środek przeznaczony do stosowania przez użytkowników nieprofesjonalnych.
Środek grzybobójczy w formie proszku do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu powierzchniowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie przed chorobami, w amatorskiej uprawie drzew owocowych niskopiennych i roślin warzywnych w ogrodach działkowych i przydomowych. Środek przeznaczony wyłącznie do stosowania punktowego przy użyciu opryskiwaczy ręcznych o pojemności do 10 l, z wykluczeniem opryskiwaczy z napędem spalinowym lub elektrycznym.
Zawartość substancji czynnej: miedź w postaci tlenochlorku miedz - 50% (500g/kg).
Uprawa
|
Choroba
|
Dawkowanie
|
Karencja
|
jabłoń |
parch jabłoni |
15 g/ 100 m2/5-7,5 l wody |
7 dni |
grusza |
parch gruszy |
||
jabłoń |
zaraza ogniowa |
||
grusza |
7,5-15 g/ 100 m2/5-7,5 l wody |
||
wiśnia, czereśnia |
rak bakteryjny drzew pestkowych |
15-30 g/ 100 m2/5-7,5 l wody |
|
brzoskwinia |
kędzierzawość liści brzoskwini |
1% (10 g/ 1 l wody)/100 m2/ 7 l cieczy roboczej |
nie dotyczy |
ogórek w gruncie |
bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych |
25-30 g/ 100 m2/7 l wody |
7 dni |
pomidor w gruncie |
bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka |
||
pomidor pod osłonami |
bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka |
0,3% (3 g/ 1 wody) / 15-20 l cieczy roboczej/ 100 m2 |
|
fasola szparagowa |
bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń |
30 g/ 100 m2/ 6-8 l wody |
|
winorośl |
mączniak rzekomy winorośli |
25 g/100 m2/5-9 l wody |
|
porzeczka czarna |
antraknoza, rdza wejmutkowo-porzeczkowa, biała plamistość liści |
30 g/100 m2/ 7 l wody |
|
orzech włoski, laskowy |
antraknoza, bakteryjna zgorzel |
20-30 g/100 m2/8-10 l wody |
nie dotyczy |
zatrwian tatarski |
mączniak rzekomy |
0,2 % (2 g na 1 l wody)/ 10 l cieczy roboczej /100 m2 |
Prewencja: nie wchodzić do czasu całkowitego wyschnięcia cieczy użytkowej na powierzchni roślin.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.