3,40 zł
(brutto)
V - JARMUŻ CZERWONY SCARLET 2g /1/
LW - SAŁATA RZYMSKA PARIS ISLAND COS 1g /4/
Sałata rzymska charakteryzuje się dłuższym okresem przydatności konsumpcyjnej, wyższą tolerancją na wysokie temperatury oraz wyższą wartością odżywczą niż masłowa czy krucha. Rośliny tworzą luźno zwinięte, eliptyczne wydłużone główki, o wadze 800-1000 g. Najsmaczniejszą ich częścią jest tzw. główka wewnętrzna składająca się z kilkunastu wewnętrznych liści. Na zbiór wiosenny wysiew pod oslonami w marcu-kwietniu. Na zbiór letni wysiewać w kwietniu-maju wprost do gruntu. Na zbiór jesienny wysiewać w lipcu-sierpniu. Uprawiać w rozstawie 25x30 cm, na glebie żyznej, zasobnej w wodę.
Musisz się zalogować
Zaloguj sięStwórz darmowe konto, aby zapisywać ulubione produkty.
Zaloguj się