Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleziono żadnych produktów.
0

BIN - DROŻDŻE WINIARSKIE BURGUND 20ml

BIN - DROŻDŻE WINIARSKIE BURGUND 20ml

Numer:
5904816918571
Marka:
Ulubione0
3,80 zł (brutto)
Obecnie brak na stanie

Produkty powiązane
Opis

BIN - DROŻDŻE WINIARSKIE BURGUND 20ml

Szlachetne drożdże winiarskie w płynie - do win czerwonych - do 14% alk., 20 ml.

  • ​Domowe wina do 14% - drożdże zapewniają dobre odfermentowanie, trwałą barwę i atrakcyjny bukiet.
  • Idealne do win czerwonych - z ciemnych winogron, aronii, jeżyn, porzeczek, czarnego bzu itp.
  • Szybka i stabilna fermentacja - w szerokim zakresie temperatur 20-30°C.
  • Wydajne - 20 ml płynnych drożdży pozwala na przygotowanie od 5 do 25 L nastawu.
  • Pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek dostępnych w naszej ofercie.

Zaczynasz przygodę z domowym winiarstwem? Chcesz cieszyć się aromatycznym i pełnym w smaku czerwonym winem o pięknej barwie? Lubisz wybierać wysokiej jakości produkty? Poznaj nasze drożdże winiarskie Burgund - specjalnie wyselekcjonowany szczep szlachetnych drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, zawieszonych w płynie ochronnym. Polecane do win czerwonych - zwłaszcza z czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych i czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, tarniny, czarnego bzu. Drożdże te zapewniają szybką i stabilną fermentację w szerokim zakresie temperatur (20-30°C), dobre odfermentowanie cukrów, trwałą barwę wina i atrakcyjny bukiet. Wykorzystując podczas produkcji domowego wina pożywki dostępne w naszej ofercie zapewnisz drożdżom pełnię możliwości, dzięki której Twoje domowe wina będą zachwycać wszystkich Twoich bliskich pełnią smaku, aromatu i barwy!

Istotne cechy:

  • drożdże w płynie
  • opakowanie 20 ml na 5-25 L
  • temperatura fermentacji: 20-30°C
  • alkohol: do 14%
  • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita

Sposób użycia:

Drożdże w płynie należy wstępnie namnożyć, czyli przygotować szczepionkę drożdży - tak zwaną matkę drożdżową. Do butelki o pojemności 1 L wlej 150 ml soku lub włóż 200 g rozdrobnionych owoców, 300 ml wody i dodaj 2 łyżeczki cukru. Butelkę zakryj czopem z waty i pasteryzuj przez 30 min. Po wystudzeniu do butelki wlej zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki drożdży. Całość pozostaw na 1-2 doby w temp. 22-26°C, po czym wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina (5-25 L).

Uwaga!

We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży zachowaj sterylne warunki - szczególną uwagę zwróć na czystość naczynia, w którym będziesz namnażać drożdże.

Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki: Kombi (401020) lub Kombi Vita (401030).

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Składniki:

brzeczka słodowa, kultura drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, sole mineralne.

Szczegóły produktu
5904816918571
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu

Ustawienia

Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleziono żadnych produktów.

Stwórz darmowe konto, aby zapisywać ulubione produkty.

Zaloguj się