BIN - CHIPSY DĘBOWE 20g
Charakterystyka
- Chipsy dębowe (mocno przypalane) produkowane są z francuskiej odmiany dębu Petraea. Przeznaczone są do aromatyzowania win, winiaków, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy.
Użytkowanie
- Optymalna, zalecana dawka to: 2-5 g na 1 L nastawu w procesie fermentacji lub w celu starzenia gotowego trunku.
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Cechy:
- Masa - 20.0 g
- Aromat - wino, winiak, nalewka, miód pitny