SUMIN G - NIMROD 25EC 100ml
Nimrod 250 EC
Środek przeznaczony do stosowania przez użytkowników profesjonalnych.
Środek grzybobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji wodnej przeznaczony do stosowania zapobiegawczego i zwalczającego mączniaka prawdziwego i amerykańskiego mączniaka agrestu. Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy sadowniczych, samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych lub opryskiwaczy ręcznych.
Zawartość substancji czynnej: bupirymat (związek z grupy pirymidyn) - 250 g/l (26,9 %).
Uprawa
|
Choroba
|
Dawkowanie
|
Karencja
|
jabłoń |
mączniak prawdziwy |
7-9 ml/100 m2/5-7,5 l wody |
14 dni |
truskawka |
mączniak prawdziwy |
10 ml/100 m2/5-7 l wody |
|
porzeczka czarna |
amerykański mączniak agrestu |
7,5-15 ml/100 m2/5 l wody |
|
agrest |
7,5-15 ml/100 m2/5 l wody |
||
pietruszka |
mączniak prawdziwy |
3-4 ml/100 m2/5-7 l wody |
3 dni |
pomidor pod osłonami, ogórek pod osłonami |
0,05% (5 ml/10 l wody)/ 5-8 l cieczy/100 m2 |
||
róża w gruncie |
0,1-0,2% (1-2 ml/1 l wody) 5-8 l wody/100 m2 |
nie dotyczy |
|
róża pod osłonami |
0,1-0,2% (1-2 ml/1 l wody) |
||
bazylia, estragon, lubczyk ogrodowy, kolendra siewna, melisa, mięta polna, seler naciowy, szałwia, szczypiorek, tymianek, oregano, majeranek ogrodowy, rozmaryn, trybula ogrodowa, wawrzyn szlachetny (drzewo laurowe) |
3-4 ml/100 m2/5-7 l wody |
3 dni |
|
dynia uprawiana pod osłonami |
5 ml/10 l wody/ 5-7 l cieczy roboczej na 100 m2 |
3 dni |
|
bakłażan uprawiany pod osłonami |
|||
grusza, pigwa |
7-9 ml/100 m2/5-7,5 l wody |
14 dni |
|
rośliny ozdobne w uprawie polowej |
10-20 ml/10 l wody/5-8 l cieczy roboczej na 100 m2 |
nie dotyczy |
|
rośliny ozdobne w uprawie pod osłonami |
10-20 ml/10 l wody |
||
szkółki drzew leśnych |
16-20 ml/10l wody/5-7,5 l cieczy roboczej na 100 m2 |
Prewencja: nie wchodzić do czasu całkowitego wyschnięcia cieczy użytkowej na powierzchni roślin.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.