L - NK KIEŁKI MIESZ.WZM.ORGANIZM 30g /5/
Mieszanka składająca się z nasion soi, fasoli Mung i fasoli Adzuki. Polecana szczególnie w okresie jesienno-zimowym, ponieważ regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z tej mieszanki, uodparnia organizm przeciw infekcjom, dodaje energii oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej. przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymiane. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wysypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przpełukać, nakryć słik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wode dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.