BIN - TERMOMETR DO PIECZ. MIĘS 0-120st.C
Profesjonalny sprzęt w twojej kuchni – termometr kulinarny to niezwykle proste i łatwe w użyciu narzędzie, przydatne podczas pieczenia, wędzenia i gotowania mięs.
Intuicyjna skala – termometr prócz zwykłej skali temperaturowej posiada również graficzną podziałkę wskazującą idealną temperaturę gotowego drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.
Solidne wykonanie – termometr wykonany jest ze stali nierdzewnej dzięki czemu jest odporny na wysokie temperatury i nadaje się do pieczenia, wędzenia i gotowania wielu potraw.
Ochrona przed uszkodzeniem – do termometru dołączona jest plastikowa osłonka, dzięki której ochronisz szpikulec z sondą przed zabrudzeniem oraz uszkodzeniem.
Chcesz aby gotowanie stało się jeszcze prostsze? Wyposaż swoją kuchnię w termometr kulinarny do pieczenia, wędzenia i gotowania mięs. Jego solidne wykonanie ze stali nierdzewnej oraz plastikowa osłonka chroniąca go przed zabrudzeniami i uszkodzeniem pozwoli Ci cieszyć się jego funkcjonalnością przez długi czas!
Intuicyjna graficzna skala umieszczona na termometrze pozwala Ci nie tylko na wykonanie pomiaru od 0 do 120 stopni, ale również na określenie idealnej temperatury do pieczenia mięs w zależności od ich rodzaju. Rysunki zwierząt umieszczone na skali podpowiedzą Ci w jakich temperaturach najlepiej przygotowywać drób, wieprzowinę, cielęcinę, jagnięcinę oraz wołowinę.
Aby dokonać prawidłowego pomiaru temperatury wystarczy, że wbijesz szpikulec - sondę w przygotowywane mięso. Czujka termiczna znajduje się między 0,5 cm, a 1 cm od początku szpikulca, dlatego warto zadbać o to by termometr został odpowiednio wbity w przygotowywaną potrawę.
Wymiary sondy:
wysokość 12,5 cm
średnica 0,4 cm